Diabetes? Ontdek het verzekeringspakket van ZAO Group!

Zao verzekeringen logo groot

De diagnose van suikerziekte verandert uw leven op verschillende vlakken. Er zijn zoveel verschillende zaken waaraan u te allen tijde alert voor moet zijn: uw bloedwaarden, uw suikerspiegel, het aantal koolhydraten in een maaltijd, …

Maar wist u dat uw aandoening ook een invloed heeft op uw rijgeschiktheid en uw rijbewijs? Bij ZAO Group, initiatiefnemer van Mijnrijgeschiktheid, vinden we dat mensen met diabetes al genoeg aan hun hoofd hebben. Daarom helpen we u graag bij uw rijbewijs en verzekeringen.

Meer weten over diabetes en uw autoverzekering? Ontdek hier alles over het aangepast rijbewijs voor mensen met diabetes en de verzekeringsformule van ZAO Group!

Diabetes? Pas uw rijbewijs aan!

Er zijn 12 aandoeningen in België waarvoor u een aangepast rijbewijs nodig heeft. Diabetes is één van die aandoeningen. Het risico op hypoglycemie en negatieve bloedwaarden beïnvloedt namelijk de mate waarin u rijgeschikt bent.

Daarom heeft u een rijbewijs met vervaldatum nodig. Dit kan u verkrijgen door via deze link uw rijgeschiktheidsattest te downloaden en dit te laten invullen door uw huisarts of endocrinoloog. Vervolgens kan u met het ingevulde rijgeschiktheidsattest naar de gemeente voor de aanvraag van een aangepast rijbewijs.

Opgelet: de aanvraag dient sowieso bij de endocrinoloog te gebeuren vanaf 3 inspuitingen insuline (of meer) per dag of bij een verhoogd risico op hypoglycemie.

Diabetes en autoverzekering

Wanneer u de diagnose van diabetes krijgt, dient u niet alleen uw rijbewijs aan te passen. U moet ook uw verzekeringsmakelaar op de hoogte te brengen van uw aandoening. Zo kan u bij een ongeval op de nodige financiële steun rekenen voor uw medische kosten, schade aan uw voertuig en schade van eventuele tegenpartijen.

Toch merken we in de praktijk bij ZAO Group dat heel wat mensen met diabetes vrezen dat hun verzekeringskosten hoog zullen oplopen en daardoor informatie over hun aandoening achterhouden voor hun verzekeringsmakelaar.

En daar is geen reden toe, want ZAO Group is ervan overtuigd dat mensen met diabetes net minder kans maken op ongevallen en de schadefrequentie dus veel lager ligt dan bij gewone bestuurders. De zorg die bij een aandoening als diabetes komt kijken heeft als gevolg dat mensen met suikerziekte veel discipline moeten hebben in hun leven. Die discipline trekt zich volgens ons door in het verkeer.

Daarom biedt ZAO Group mensen met diabetes een nieuw en voordelig verzekeringspakket aan waarbij u van 10% korting geniet indien u zich regelmatig laat opvolgen en uw bloedwaarden onder controle zijn.

Verzekering voor diabetes bij ZAO Group

Hoe werkt de verzekering voor diabetes bij ZAO Group?

 1. Sluit via ZAO Group  een verzekeringspakket af en geniet meteen van 10% korting op de totale kostprijs.
 2. Laat regelmatig (ieder kwartaal) uw bloedwaarden controleren door uw huisarts of endocrinoloog. Een extra onderzoek als bewijs voor uw verzekeringen is dus niet nodig.
 3. Na controle geeft uw behandelend arts de uitslag van het labo door aan onze partner Zucsu, een organisatie gespecialiseerd in diabetes.  
 4. Afhankelijk van de uitslag van de resultaten geeft Zucsu al dan niet groen licht voor de vernieuwing van de korting op uw verzekeringspakket. Zijn uw bloedwaarden in orde? Dan krijgt u opnieuw 10% korting bij de vernieuwing van uw verzekeringspakket.

Wees gerust: bij ZAO Group respecteren we uw privacy! De gegevens uit uw medisch document blijven te allen tijde geheim. Alleen uw behandelend arts (huisarts of endocrinoloog) en de arts van Zucsu zijn op de hoogte van de inhoud. Die laatste geeft ZAO Group enkel een positief of negatief advies voor het krijgen en behouden van de korting.

Zijn uw bloedwaarden een keertje negatief? Dan verliest u tijdelijk de korting op uw verzekeringspakket. Maar als u daarna opnieuw genoeg discipline opbouwt in uw leven en uw bloedwaarden volgende keer terug positief zijn, dan ontvangt u op dat moment opnieuw 10% korting op uw verzekeringspakket.

Voor welke verzekeringen krijgt u korting bij ZAO Group?

U krijgt niet alleen korting op uw autoverzekering, maar ook op verschillende andere verzekeringen:

 • Brandverzekering
 • Familiale verzekering
 • Reisverzekering
 • Overlijdensverzekering
 • Hospitalisatieverzekering

Voor meer informatie of vragen over verzekeringen en diabetes of het verzekeringspakket bij ZAO Group, aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen u graag verder.

Ontvang korting, steun het onderzoek

Een laatste voorwaarde voor de 10% korting op uw verzekeringspakket, is dat we uw gegevens mogen toevoegen aan de studie naar diabetes en schadefrequentie van het Universitair ziekenhuis Antwerpen (UZA). Met dit onderzoek wil het UZA statistisch aantonen dat mensen met diabetes veel minder kans maken op ongevallen in het verkeer.

Hoe werkt de deelname aan het onderzoek?

 1. Sluit via ZAO Group een verzekeringspakket af en geniet meteen van 10% korting op de totale kostprijs in ruil voor uw deelname aan het onderzoek.D
 2. doneert voor elk verzekeringspakket dat wordt afgesloten een deel van de totaalprijs aan de studie van het UZA.
 3. Bevestigt de studie onze hypothese van de lagere schadefrequentie? Dan ontvangt u in de toekomst mogelijk nóg meer korting (tot zelfs 20 of 30) op uw verzekeringspakket bij ZAO Group.

Vragen of interesse?

Heeft u interesse in de verzekeringsformule van ZAO Group en wilt u deelnemen aan het onderzoek? Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie! Contacteer ons!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin